Deze pagina legt uit hoe je je Critto-account verwijdert, of alleen een deel van je gegevens. Critto wordt gemaakt door Nexferra LTD. Wil je opruimen zonder je account te sluiten, zie dan een deel van je gegevens verwijderen verderop.
Hoe je je account verwijdert
- In de app: open Instellingen → Je gegevens en kies Mijn account verwijderen. Heeft je account een e-mailadres, dan mailen we een link om te bevestigen dat jij het bent; zo niet, dan bevestig je door een korte zin te typen.
- Zonder de app: mail help@critto.app vanaf het e-mailadres van je account en vraag ons om het te verwijderen. We controleren of jij het bent en doen het.
Je account verwijderen zegt je abonnement voor je op.
Wat er gebeurt, en wanneer
- Je account werkt nog 7 dagen gewoon door. Bedenk je je die week nog, kies dan Mijn account houden (Instellingen → Je gegevens) — er gaat niets verloren.
- Na 7 dagen wordt alles hieronder verwijderd. We sturen één laatste e-mail om te laten weten dat het klaar is.
Wat er wordt verwijderd
- Al je crittos, elke chat en alles wat ze over je onthielden.
- Je Hol-computer, met de bestanden en de logins en sleutels die je erin bewaarde. De sleutel die die logins opent, wordt meteen vernietigd.
- Je gekoppelde apps en aanmeldingen, alles wat je hebt geüpload en je gegevensexports.
- Je account, met je naam, e-mailadres en geboortejaar.
Wat er wordt bewaard, en hoe lang
- Back-ups. Onze systemen maken kortlopende back-ups. Je verwijderde gegevens verdwijnen daar binnen 60 dagen uit en worden nooit teruggezet in een actief account.
- De sleutelback-up. De versleutelde back-up van de sleutel voor je bewaarde logins is binnen 30 dagen weg (de actieve sleutel wordt meteen vernietigd, dus ze zijn niet meer te lezen).
- Serverlogs: 30 dagen bewaard.
- Veiligheidsgegevens: het logboek van veiligheidscontroles en het overzicht van wat je crittos bekeken, worden 90 dagen bewaard. Een telling van crisissteun-controles wordt 3 jaar bewaard, zonder je naam.
- Betalingen en belasting. Polar verkoopt Critto-abonnementen als merchant of record en bewaart zijn eigen betaal- en belastinggegevens zolang de wet dat vereist. Critto bewaart je kaart nooit.
Een deel van je gegevens verwijderen zonder je account te sluiten
Je hoeft je account niet te sluiten om op te ruimen. Elke wijziging gaat meteen in bij Critto en bereikt onze back-ups binnen 60 dagen.
- Een chat verwijderen. Open in de chat van een critto het ⋯-menu en kies Gesprek wissen. Dat wist de geschiedenis van die chat en waar de critto mee bezig was in de Hol. Bestanden in de Hol blijven.
- Wissen wat een critto onthoudt. Open de binnenwereld van de critto (het ⋯-menu, dan Binnenwereld: ziel & geheugen) en bewerk of leeg de notities Geheugen en Dagboek. Wijzigingen worden bewaard terwijl je ze maakt.
- Een critto verwijderen. Open Critto bewerken en kies Verwijderen. Dat haalt de critto met zijn chats en herinneringen weg; je Hol en je andere crittos blijven.
- Een pagina verwijderen. Open in Pagina's het ⋯-menu van een pagina en kies Verwijderen. Hij wordt weggehaald en dat kan niet ongedaan worden gemaakt.
- Bestanden in de Hol verwijderen. Open je Hol en verwijder daar bestanden, net als op elke computer.
- Je foto of naam weghalen. Kies in Instellingen → Jij de optie Foto weghalen, of wijzig Je naam en kies Opslaan.
- Een app ontkoppelen. Open in Koppelingen de app en kies Ontkoppelen. Critto verliest de toegang ertoe.